Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 проблем

Здравейте приятели алфисти,от една седмица съм горд собственик на Алфа 147 1.9 жтд,но имам следният проблем.Значи ако мога така да го обясня ,колата си върви идеално просто го няма това турбо дърпане,другото което е като я настъпя над 4000 оборота и я покарам така светва чека,на какво може да да се дължи.Закачах я на комп нищо не показва,днес махнах и катализатора викам да не е от него същата работа,предният собственик е сменял турбо с ново и майстора му е казал поне 10 000 километра да не я настъпта да се раздвижело турбото за това светвал чека,незнам какво да направя,Благодаря предварително за съветите.
    Инак много се радвам на колицата 2004 година е страшна красавица,но не дърпа

Първоначално публикувано от Barevv Покажи съобщение
    Здравейте приятели алфисти,от една седмица съм горд собственик на Алфа 147 1.9 жтд,но имам следният проблем.Значи ако мога така да го обясня ,колата си върви идеално просто го няма това турбо дърпане,другото което е като я настъпя над 4000 оборота и я покарам така светва чека,на какво може да да се дължи.Закачах я на комп нищо не показва,днес махнах и катализатора викам да не е от него същата работа,предният собственик е сменял турбо с ново и майстора му е казал поне 10 000 километра да не я настъпта да се раздвижело турбото за това светвал чека,незнам какво да направя,Благодаря предварително за съветите.
    Инак много се радвам на колицата 2004 година е страшна красавица,но не дърпа
    Аз също ремонтирах турбо, няма такова нещо 10 000 км. Само 5 мин на празен ход с изключен вакуум отначало. Нещо те е врътнал

Comment

Не знам колега,не съм карал дизелови коли и нямам представа от вакуми и турбо като цяло.притесняваме че като я настъпя ми светва чека,четах доста из форума и мисля да откача буксата за дебитометъра да пробвам как ще е,не се цепи нещо и тва е

Comment

А от къде си

Comment

от Айтос съм колега,днес и откачих деботометъра но пак същата работа,няма го това дърпане,отделно забелязах че се чува някакво съскане като от спукан маркуч,ще ходя тия дни да и направят цялостен преглед на маркучите и турбо пътищата,дано да е от там.

Comment

от Айтос съм колега,днес и откачих деботометъра но пак същата работа,няма го това дърпане,отделно забелязах че се чува някакво съскане като от спукан маркуч,ще ходя тия дни да и направят цялостен преглед на маркучите и турбо пътищата,дано да е от там.
            Имаш два маркуча и интеркулер

Comment

А как се затапва ЕГР,четах доста и мисля че съм наясно,само не разбрах точно къде се слага пластината..Ще съм благодарен ако качи някой някоя снимка.
              Благодаря предварително

Comment

Ако имаш скъсан маркуч би трябвало да пуши доста, освен, че не върви.
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

не съм сигорен за маркуча,макар че се чува някакво съскане..ще я закарам да я огледат цялата тази седмица,а за ЕГР клапана можеш ли да ми кажеш дали ще има ефект ако го затапя,утре да търся някаква подходяща ламарина,четах че преди 2005 година може и без софтуерно да се затвори само с ламарина

---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 19:41 ----------

там където са развити болчетата ли се слага ламаринката?
                  http://prntscr.com/bxslnu

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

или където е с зелено на втората снимка
                  http://prntscr.com/bxspmt

Comment

Слагай смело и гледай да е поне 1,5-2мм. Където и да я сложиш няма да сбъркаш.. принципно на първата снимка.. Кажи и от къде си някой колега може да ти помогне с нещо. Над 4000 оборота гледай да не я вкарваш, това не е бензинка
                    sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Мерси колега,утре почвам да търся ако ли не ще ходя някъде на стругар да ми направи една.
                      А иначе съм от Айтос,като я опъна до 4к оборот и ми светва чекабях откачил дебитометъра но не видях разлика и във вървежа и пак го закачих..взе да ,е съмнява вече че си е наред колата просто на мен ми се струва че не дърпа много,но ЕГР ще го затапя

---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 20:56 ----------

Само още нещо да попитам,като четах как се затапва се споменаваше за някакво маркуче за вакум,трябва ли и него ако го намеря кое е да го затапя или може да си го оставя както си е??Само с ламаринката

Comment

Само ламаринката
                        sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Мерси колега,трябва да се оправи тая машина че днес един приятел с Линеа 1.3 ,ме наказа на една права

Comment

Днес забелязах че от маркуча който идва от кулера е много омаслен и даже си покапва,на какво може да се дължи това?

Comment

Днес забелязах че от маркуча който идва от кулера е много омаслен и даже си покапва,на какво може да се дължи това?
                              Проблем с турбината......
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X